Sunday, May 14, 2006

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ!

Διάβαζα κάπου για το Νίτσε κι έπεσα σε μια φράση που είπε:«Αυτό που κάνουμε δεν το καταλαβαίνουν ποτέ, μα μονάχα το επαινούν ή το κατηγορούν»Μου φαίνεται οτι έχει απόλυτο δίκιο!Αν το τοποθετήσουμε στις προσωπκές μας εμπειρίες θα δούμε οτι εφαρμόζεται κατα γράμμα.Μας κατηγορούν,μας επαινούν,κατηγορούμε και επαινούμε και αν ρωτήσουμε τί ειπώθηκε ή τί έγινε...σιωπή.Στα πολιτικά δρώμενα το ίδιο...κατηγορούμε την εκάστοτε Κυβέρνηση ή την επαινούμε αλλά στην ουσία δεν καταλαβαίνουμε τί έχει γινει ή τί θα γίνει.Στο ποδόσφαιρο κατήγορούμε τους προπονητές για τον τρόπο που παίζει η ομάδα αλλά δεν καταλαβαίνουμε τί ακριβως θέλει να κάνει ο ίδιος.Β έβαια θα μου πείτε ότι παιζει ρόλο και η εξειδίκευση και ότι μπορεί να μην καταλαβαίνουν γιατί δεν ξέρουν αλλά ο αντίλογος λέει πως δε θα πρέπει και να κρίνουν εφόσον δεν κατέχουν το θέμα.
Ίσως με το θέμα να είναι λίγο άσχετο αλλά εγω έχω παρατηρήσει και το εξής:όταν συνομιλούμε με τους άλλους δεν ακούμε τι λένε.Δηλαδή καθένας λέει αυτά που έχει στο μυαλό του άσχετα με το τί απαντάει ο άλλος.Σας προτρέπω την επόμενη φορά που θα είστε μάρτυρες κάποιας διαφωνίας ακούστε τους διαλόγους και θα καταλάβαιτε τί εννοώ.
Κατά περίεργη σύμπτωση την παραπάνω φράση του Νίτσε την διάβασα αυτές τις μέρες των αλλάγων που γίνονται γύρω απο το blogging.Θα μπορούσαν ωραιότατα την φράση αυτή να την υποστηρίξουν οι φίλοι μας(Geros,Chivas) αλλά επίσης κι εμείς οι "έξυπνοι" που τόσο "εύκολα" αλλάξαμε γειτονιά θα μπορούσαμε να την κάνουμε σήμα κατατεθέν.
Κλείνοντας,πραγματίκα υποκλίνομαι στη διορατικότητα και την απλότητα της απόδοσης, από το μεγάλο αυτό φιλόσφο, που εντοπίζεται τόσο σε αυτή του φράση όσο και στο υπόλοιπο έργο του.

5 comments:

zouri1 said...

δεν καταλαβαινω τη σχεση εχει αυτο με την αναβαθμιση,αλλα με 2 γραμμες δεν αναυεται τιποτα.
ειναι μια μεγαλη κουβεντα.Το εξυπνοι εντος εισαγωγικων,τι σημαινει?
Δεν πρεπει να αλλαζουμε αν κατι δεν μας αρεσει.
Η προκληση του καινουργιου,και η υποταγη στην μοιρα.
Εγω εφυγα απο μεγαλες αγαπες,απο καλες δουλειες,απο πραγματικες γειτονιες.
Λες να καθομουν σε ενα περιβαλλον που πανω απο ολα δεν μ αρεσε.
Ταδε εφη ο Zouri.

Eu-aggelos said...

lew oti exei sxesi me thn anavathmisi epeidi mporei na min katalavainoume tous logous tis argoporias alla parola ayta thn kathgoroume.omoiws ekeinoi den katalavainoun thn aganaktisi mas alla thn apodokimazoun.
to eksipnoi se eisagwgika anaferetai sto post toy gerou pou elege pws"kapoioi eksipnoi pigan na allaksoun ton kwdika".

homelessMontresor said...

Παιδάκι μου ο Νίτσε ήταν εκατοντάδες χρόνια μπροστά από την εποχή του... ακόμα δεν τον έχουμε φτάσει!!!

Mari-R1 said...

:p.. Άτιμη φάρα αυτοί οι άνθρωποι..¨)

Λίτσα said...

Νίτσε - ΠΡΟΣΚΥΝΩ.
Καλέ, δεν ήξερα ότι είσαι φαν του φιλοσόφου! Εύγε, εύγε, πολύ το χάρηκα.
Next time, να κάνουμε μια ευρύτερη συζήτηση, που τις προάλλες το ρίξαμε στο νόημα της ζωής. Και πώς και δεν ανέφερες το Νίτσε, τότε? Α, πρέπει να επανορθώσουμε το συντομότερο.