Wednesday, December 13, 2006

Το λημερι μου

















Βρεθηκα το Σαββατο στο Ναυπλιο.Είναι το λημερι μου.Είναι το σπίτι μου κατα ενα πολυ διαφορετικο,περιεργο τρόπο.Εχω ζήσει εκεί 6 υπέροχα, ανεπαναληπτα χρόνια.Έχω ζήσει εκει τα μαθητικά μου χρόνια.
Αυτή τη φορά η βόλτα μου εκει έιχε τόση συναισθηματική φόρτιση και τόσες συσσωρευμένες αναμνήσεις και σκέψεις που σχεδόν δε το άντεξα.
Έκανα βόλτα μόνος μου στην παραλία λίγα λεπτα μετα τη δύση του ηλίου.
Μου έλειψε εκεινός που περπατούσε δίπλα μου με τα χέρια σταυρωμένα πίσω απο την πλάτη,
μου έλειψαν οι ανέμελες στιγμές και τα γέλια των παιδικών μου χρόνων στα τόσο γνωριμα μερη,
μου έλειπε πολύ εκείνη που δεν είχε βρεθει ποτέ μαζί μου σ εκεινο το σημείο αλλά ηταν συνέχεια στο μυαλό μου και το μονο που σκεφτηκα να κάνω για να μοιραστω μαζι της τη μαγεία της στιγμής ήταν να της στείλω,μονο σ εκεινη, τις φωτογραφίες που τραβηξα με το κινητό μου και που τωρα μοιράζομαι μαζί σας.
Και πόνεσα πολύ,δακρυσα ,αναστέναξα με αγανακτιση και έκρυψα το προσωπό μου να μη φανεί η λύπη μου.Αναμνήσεις,σκέψεις συναισθήματα επιπλέουν στη γαλήνη της θαλάσσας μπροστά μου κι όμως στο μυαλό και την καρδία μου η τρικυμία και η καταιγίδα πλησιάζουν με ρυθμούς απειλητικούς.Ξέρω όμως πως θα το αντέξω κι αυτό.


Υ.Γ:Για σένα κοριτσάκι μου.

17 comments:

The Motorcycle boy said...

Να θυμάσαι πως οι αναμνήσεις είναι σαν το κοντάρι του ακροβάτη -γιατί μας βοηθάνε να ισορροπήσουμε κι όχι σαν τις άγκυρες που μας κρατάνε δεμένους.

Unknown said...

Βαγγέλη μου βλέποντας τη φωτογραφία ένιωσα τα ίδια συναισθήματα,να ξερες τι μου θύμισες..βαλτός ήσουνα;καλό κουράγιο και στους δυο μας λοιπόν.

mc said...

Κανονικά δε θα σχολίαζα, πολλές φορές δε χρειάζεται. Γράφω μόνο γιατί διάβασα την απάντηση του Mboy.. Αυτές τις άγκυρες, πες μας πώς τις κόβουμε φίλε μου..

ZissisPap said...

ampot με μαχαίρι, μια και έξω!

Βαγγέλη οι αναμνήσεις κρατάνε ζεστή την καρδιά αλλά μην το παρακάνεις γιατί μετά θα τσουρουφλιστείς!

Erwtas Stomaxhs said...

Καλά ρε; βγάζει το κινητό σου τέτοιες φωτογραφίες; ποιο μοντέλο έχεις ρε άρρωστε;;;
Βάγγο φίλε μου, κόψε τις άγκυρες τώρα λέμε!

Eu-aggelos said...

Αγαπητε mboy δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο αρκει το κονταρι να είναι αρκετα μακρύ για να μας πάει απέναντι και αρκετο γερό για να μας κρατησει
cherry μου βαλτός δεν ήμουν σίγουρα αλλά τιποτα δεν ειναι και τυχαιο οπως εχουμε ξαναπεί.Χρόνια πολλά κι απο μενα.
ampot συγκεντρωσου στο κονταρι κουκλα μου κι ασε την αγκυρα στα αυγά της...
sig γι αυτό λες να εχει ανεβει η θερμοκρασία μου τελευταία;
stomaxi καταρχας δε μετραει παντα τοσο πολυ το μεσο αν μιλαμε για εναν καλλιτεχνη(εμενα ντε!)Κατα τα αλλα ενα απλο κινητο είναι με 2 mp καμερα,οθονη με κι εγω δε ξερω ποσες χιλιαδες χρωματα,1 giga μνημη,bluetooth,mp3 player κτλ.Ποιες αγκυρες λες ομως;εγω εχω κολλησει στο κονταρι που με βοηθαει να ισσοροπήσω.Καλα δε κάνω;

Erwtas Stomaxhs said...

Πως τα είπες αυτά;;; έμ πι θρι και πίξελ μίξελ;;; Και το δικό μου τηλεφωνάει πάντως

Apateon said...

Υπέροχο το Ναύπλιο ε? Κι εγώ έχω περάσει πολλά καλοκαίρια με βόλτες εκεί.Κάθε καλοκαίρι μου ως παιδι το πέρναγα στο Τολο(ενα χωριο, δίπλα) κ έχω φοβερές αναμνήσεις!

Υ.Γ: Θα σε πάω κανα θέατρο να στανιάρεις!

Eu-aggelos said...

Φυσικά και το ξερω το Τόλο.Θυμαμαι καθε καλοκαιρι τα γκρουπ Σουηδεζων που εφταναν εκει κατα δεκαδες!
Αντε να παμε κανα θεατρο να γελασει το χειλακι μας χεχε

Epsilon said...

Το Ναύπλιο είναι πανέμορφο, έχω πάει πάρα πολλές φορές αλλά δεν είχα την τύχη να ζήσω εκεί όπως εσύ. Και λέω τύχη γιατί διαβάζοντας το ποστ σου είδα πόσο δυνατές αναμνήσεις έχεις. Σίγουρα θα το αντέξεις, σου έχω εμπιστοσύνη!

Eu-aggelos said...

Ναι ρε θα το αντεξω και κερναω και τον σημερινο καφε αμα λαχει.μακια

zouri1 said...

ωραιος

Agobooks said...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικά Ν.Ago

Eu-aggelos said...

zouri έτσι είμαστε εμείς οι νεοι :))

zero said...

Που εισαι ρε Ριβαλντο με τα ωραια σου?

ζερο.

Eu-aggelos said...

Που εισαι ρε ζέρο με τα ακόμα πιο ωραία σου!

Anonymous said...

Βαγγέλα χάραξε καινούργια κατεύθυνση,δεν έχει σημασία το παρελθόν αλλά αυτό πού ζούμε ΤΩΡΑ και αυτό που θα καταφέρουμε αύριο!