Friday, October 20, 2006

Ομοφυλόφιλος όπως βάζελος.

Θέλω από καιρό να τοποθετηθώ στο θέμα της ομοφυλοφιλίας όχι μόνο γιατί είναι πάντα επίκαιρο και δημοφιλές θέμα σε μπλογκοσυζητήσεις αλλά κυρίως γιατί με τον καιρό διαπιστώνω πως αλλάζουν και οι ίδιες μου οι απόψεις σχετικά με αυτό.Ομολογώ λοιπόν πως στο θέμα αυτό εδώ και πολύ καιρό δεν είχα ξεκάθαρη θέση ή ακόμα χειρότερα δεν είχα ξεκάθαρη διαμορφωμένη άποψη.Στο να την αποκτήσω τελικά έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο γνωριμίες που έκανα τον τελευταίο καιρό και η συνήθεια μου να υπερασπίζομαι και να κατανοώ κατηγορίες ατόμων ή και μεμονωμένα άτομα στα οποία όλοι ή σχεδόν όλοι πάνε κόντρα.

Η άποψή μου τελικά συνοψίζεται σε μια φράση.Οι ομοφυλόφιλοι είναι σαν τους βάζελους!Ναι καλά διαβάσετε.Εγω έτσι τους βλέπω κι έτσι τους αντιμετωπίζω.Κι εξηγώ πριν παρεξηγηθώ.Εγώ ως γνωστόν είμαι οπαδός του Ολυμπιακού και αναγκαστικά θα πρέπει να συναναστρέφομαι με οπαδούς του Παναθηναϊκού.Αυτόι λοιπόν οι τύποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:Είναι αυτοί που αν βρεθείς σε ένα τραπέζι,σε μια παρέα θα σου πουν την άποψή τους για την ομάδα τους,θα σου πούνε τα καλά και τα άσχημα και για την δικιά σου ομάδα και γενικά θα έχουν το επίπεδο και την ιδιοσυγκρασία να κάνουν μια εποικοδομητική κουβέντα ,να επιχειρηματολογήσουν ,να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν κόσμια και εν γένει να συμβάλλουν στην προώθηση και την παγίωση του ευγενούς διαλόγου.

Υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία στη οποία ανήκουν διάφορα ανθρωποειδή όντα τα οποία πάνε στο γήπεδο και τα κάνουν λίμπα,περπατούν στο δρόμο και συνεχώς προκαλούν καυγάδες και φασαρίες με οπαδούς άλλων ομάδων,αν προσπαθήσεις να μιλήσεις μαζί τους θα ακούσεις μόνο βρισιές και λόγια κατά τις διαιτησίας και γενικά προκαλούν με τη συμπεριφορά τους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

Εγώ με την πρώτη κατηγορία όχι μόνο μπορώ να υπάρξω στον ίδιο χώρο αλλά αν μπορώ και θα τους βοηθήσω και θα τους ακούσω αν έχουν κάποιο πρόβλημα και δουλειά θα τους δώσω (που λέει ο λόγος).Με την δεύτερη κατηγορία αντίθετα δε θα δεχτώ ούτε στον ίδιο χώρο να υπάρξω ούτε να συζητήσω κάποιο θέμα μαζί τους και φυσικά ούτε λόγος να προσφέρω βοήθεια ή οτιδήποτε άλλο.

Κάπως έτσι λοιπόν βλέπω και το θέμα της ομοφυλοφιλίας.Τονίζω, γιατί το θέμα είναι λεπτό ,ότι όλα τα παραπάνω είναι ένας απλοϊκός παραλληλισμός που δε μπορεί σε καμία περίπτωση να οριοθετηθεί σε τόσο στενά πλαίσια.Απλά με λίγη δόση χιούμορ και πολύ χοντρικά λέω ότι αν κάποιος δε με ενοχλεί ,δεν προκαλεί και μπορώ να καθίσω σε ένα τραπέζι μαζί του να μιλήσω και να περάσω καλά δεν έχω κανέναν λόγο να τον απομακρύνω ή να τον μειώσω ή να του κάνω τη ζωή δύσκολη επειδή έχει διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις από μενα.Αντίθετα αυτόν που θα με προκαλέσει με τη συμπεριφορά του,θα με φέρει σε δύσκολη θέση ,θα με μειώσει ή θα έχει εξ αρχής επιθετική συμπεριφορά απέναντι μου, δε θα μπορώ να συνυπάρξω μαζί του,θα τον απομακρύνω και θα αδιαφορήσω.

Βέβαια οι απόψεις μου και το πώς βλέπω εγώ το θέμα δυστυχώς δεν μπορούν να λύσουν τα τεράστια κοινωνικά-νομοθετικά-γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν και διαιωνίζονται γύρω από αυτό, μου επιτρέπουν όμως να ελπίζω σε κάτι καλύτερο και να αισιοδοξώ.

26 comments:

Epsilon said...

Μ'αρέσουν οι συσχετισμοί σου... λες γι'αυτό να συμμετέχω στο Κουσούρι, επειδή είμαι βαζελάκι???

Γενικά η προκλητική συμπεριφορά δεν κερδίζει κανέναν, γι'αυτό σου λέω για πολλοστή φορά, άλλαξε φωτό στο profile σου!

Gordon said...

Σε καταλαβαίνω φίλε μου, μετά απο την εμφάνιση με τη Roma σου δημιουργήθηκαν σεξουαλικοί συνειρμοί.
Πάρτο απόφαση μωρέ, πώς να κερδίσεις όταν ο μέσος ορος ηλικίας στην ομάδα είναι δείκτης χοληστερίνης κ τριγλυκερίδιων...
Τι να σου κάνουν τα γεροντάκια, είναι κι ο χατζηαβάτης στον πάγκο...υπομονή κ κουράγιο...
Είχατε να λέτε κ για το "απόρθητο Καραισκάκη" παει κι αυτό...

K-Top said...

Με τα μπέρδεψες τώρα σε λέω.. Δηλαδή με άρρωστο γαύρο που έχει όλα τα σύνδρομα του πορωμένου βάζελου που έλεγες μπορείς να συνυπάρξεις? :p

Σηριουσλυ (!) τώρα, νομίζω ότι οι ομοφυλόφυλοι χωρίζονται χονδρικά σε 2 κατηγορίες. Αυτούς που απλά γουστάρουν άτομα του ιδίου φύλλου χωρίς να το κάνουν θέμα (το αν το δηλώνουν ή όχι δεν έχει σημασία - είναι δικό τους θέμα) και στα "attention freaks" με τη συμπεριφορά "είμαι gay, ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΜΕ!".

Τους δεύτερους δεν τους μπορώ (όπως δεν μπορώ όλα τα attention freaks που νομίζουν ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους) γιατί συνήθως είναι πολύ κακομοίρηδες και χρησιμοποιούν την ιδιαιτερότητά τους για να τραβήξουν επάνω τους την προσοχή των άλλων.

The Motorcycle boy said...

Αλλού γι΄αλλού ο Gordon.
Υπάρχει πάντως μια διαφοροποίηση Ευ-άγγελε. Κι αυτή έχει να κάνει με το γεγονός πως εμείς (σαν οπαδοί αντίπαλης ομάδας) έχουμε κόντρα με τους βάζελους γιατί υπάρχει η αγωνιστική αντιπαράθεση. Τουτέστιν, θα παίξουμε μαζί τους και θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει κάποια (ανάλογη) αντιπαράθεση με τους ομοφυλόφυλους.
Για να το πω πιο απλά -με τους βάζελους μπορείς να διαφωνήσεις για το ποιά είναι η καλύτερη ομάδα. Με τους ομοφυλόφυλους δεν μπορείς να διαφωνήσεις σχετικά με το τι φύλου πρέπει να είναι ο ερωτικός σου σύντροφος. Γιατί το πρώτο είναι αντικειμενικά μετρήσιμο και το δεύτερο είναι υποκειμενικό.

Mantalena Parianos said...

To ποδοσφαιροποίησες ρε Βαγγέλη!

Αν και οι γενικεύσεις είναι επικύνδινες και κανένας άνθρωπος δεν μοιάζει με κανεναν άλλον μπλα μπλα μπλα,
σκέψου μόνο ότι μπορεί να έχεις περισσότερα κοινά στην παρέα σου με κάποιον που τυγχάνει ομοφυλόφιλος, παρά με κάποιον που τυγχάνει ολυμπιακός.

Μοτορσάικλ, τόν ήπιατε πάλι έμαθα στη μπάλα. Παράτα τα και κλείσε το μπλογκ σου.

Unknown said...

δηλαδή οι μπαισέξουαλ είναι σαν τους αεκτζήδες παοκτζήδες κλπ;απορία μιας άσχετης τώρα..

Anonymous said...

Καλά ρε, πως έκανες τέτοιους συνειρμούς βραδυάτικα? Τέλος πάντων, δικό σου είναι το blog, ότι θέλεις γράφεις, χε χε.

Επί του θέματος διαφωνώ με όλους σας. Όχι επί της ουσίας, απλά έχω τα νεύρα μου (ω τι εποικοδομητικός διάλογος μαμά)!

divine mitsakos said...

γουστάρω που το πόσταρες τελικά, πολύ καλά έκανες, να λες τη γνώμη σου και να μη σκέφτεσαι "πώς θα το πάρουν οι άλλοι, και μη δημιουργήσω θέματα". μια χαρά!
εγώ ομολογώ ότι έχω δυσκολία κατανόησης του παραλληλισμού, αλλά βλέπω που το πας (κι ανήκω και στις 2 κατηγορίες του τίτλου!).
συμφωνώ με mb επί του θέματος κι έχω και μια μικρή επιφύλαξη ως προς τις 2 κατηγορίες του Atron (είναι η κατηγοριοποίηση που κάνουν σχεδόν όλοι οι στρέητ φίλοι μου και η ίδια που γίνεται και μεταξύ των γκέι πάρα πολύ συχνά), γιατί καμιά φορά κάποιος τραβάει την προσοχή όχι γιατί είναι attention freak αλλά γιατί απλά έτσι είναι.
δηλαδή, έναν γκέι που δεν "φαίνεται" και δεν το "δείχνει", είναι πολύ εύκολο να τον συναναστραφείς, κανένα πρόβλημα. το "ζόρι" αρχίζει όταν φαίνεται, όταν αρχίζουν και κοιτάζουν από τα διπλανά τραπέζια...
τότε τι θα κάναμε; (κι εγώ μαζί)
για μένα εκεί είναι η ουσία της αποδοχής, κατά τα άλλα είμαστε on the way...
καλημέρες σε όλους !

The Motorcycle boy said...

Μανταλένα -σιγά μην το κλείσω. Έχω πληροφορίες οτι θα βάλεις στο πλάι του μπλογκ σου όσους έκλεισαν για πάρτυ σου -όπως έκανε ο Κόκκινος Βαρώνος με τα αεροπλάνα που έριχνε. Τον ήπιαμε βεβαίως αλλά δεν είχε χαλάσει ο κλιματισμός και δεν σκάγαμε τουλάχιστον.
Το σχόλιο της cherry όλα τα λεφτά.
Μητσάκο εντάξει να είσαι ομοφυλόφυλος ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΖΕΛΟΣ ΡΕ; Α, όλα κι όλα -εγώ δεν είμαι συγκρατημένος σαν τον Βαγγέλη -πάω τώρα αμέσως να σε σβήσω από αντμιν. Γιατί να δω μέσα στα Καπέλα καμιά σέξυ φωτογραφία αρσενικού δε με χαλάει, αλλά να δω κανένα τριφύλλι ... Ε, όχι!

Tasis Plisis said...

Οσο πιο γρηγορα και ουσιαστικα περιορισουμε την αναφορα των κατηγοριων, τοσο πιο ευκολα θα γινουν δυσδιακριτες. Θα ηθελα η αναφορα στις κατηγοριες να προβαλει τη διαφορετικοτητα και τη φυσικη αποδοχη αυτης. Κατι τετοιο δε συμβαινει ομως. Προτιμω να ξεθωριασουν τα ορια μεταξυ τους κι ας μην ξερω σιγουρα αν αυτο ειναι καλο. Ξερω, ομως, οτι και αυτο ειναι δυσκολο να γινει. Καταλαβαινω οτι κατηγοριες που ανηκουν στη μειοψηφια του κοσμου, δημιουργουν συχνα σημειο αναφορας και βρισκονται στο επικεντρο. Οι υπολοιπες ειναι αυτες που βρισκονται σε θεση ισχυος και κριτικης. Πολυ λεπτο το ζητημα -οχι το ποστ.

Erwtas Stomaxhs said...

εγώ πάλι δεν έχω κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε "κατηγορία" ομοφιλοφίλων, είτε το εκδηλώνουν είτε όχι. έχω πρόβλημα μόνο με τους "κακούς πούστηδες" οι οποίοι μπορεί να είναι ομοφιλόφιλοι, ετεροφιλόφιλοι ή ακόμα και μπισεξουέλ, μπορεί να είναι γάβροι, βάζελοι και παοκτσήδες. μόνο αυτούς δεν μπορώ

divine mitsakos said...

@dcd: μακάρι να ξεθώριαζαν τα όρια, για καλό θα το έβλεπα...

Eu-aggelos said...

Καλά epsilon βάλε καμια πεταλουδα ακόμα στο δικό σου προφιλ κι ασε το Ρίμπο εκεί που κάθεται


gordon σωστο το σχόλιό σου αλλά σε λάθος ποστ

mboy σωστό τοο σχόλιό σου αλλά σε λάθος ποστ:εγώ δε μίλησα πουθενα για την ιδεολογική πλευρά των μεν και των δε απλά για τη συμπεριφορά τους.Φυσικά κι εχεις απόλυτο δίκιο σ αυτό που λες βέβαια

atron εγω δεν εχω συναντήσει ποτέ attention freak με την έννοια που το λες άρα πιστέυω οτι είναι μειονότητα.(και παλι καλά να λέμε)

mantalena δε σχολιαζω διοτι μίλησες ασχημα


cherry και sex-fire είστε κι οι δυο εκτος τόπου και χρόνου (και μη μου πει κανεις οτι είναι τυχαίο που ο δευτερος είναι αεκτζης)

mitsako ναι το ποσταρα τελικα (είδες τι κάνουν τα -κερασμενα- haig χεχε).Λοιπόν ξαναλεω οτι ο παραλληλισμός είναι εντελως επιφανειακος,με διάθεση για πλάκα κτλπ άρα κι εγω συμφωνω με mboy και με σένα σε αυτό που εγραψε ο φιλτατος.Εκεί που διαφωνω είναι στο οτι υπάρχει προβλημα αν το "δείχνει" και αν "φαινεται".Εγώ δε νομίζω οτι ενοχλεί αυτό τους ανθρώπους πια και δεν αναφερομουν σε αυτό όταν έλεγα προκλητική συμπεριφορά.Το ποια συμπεριφορά θεωρω προκλητική φανταζομαι μπορεις να καταλαβεις.Τέλος για το οτι ανήκεις και στις 2 κατηγορίες...τι να πω κανεις δεν είναι τέλειος :P

dcd στις κατηγορίες των βάζελων φαντάζομαι αναφέρεσαι ε;:)

stomaxi λίγο εκνευρισμό διακρίνω ή μου φαίνεται;τουλάχιστον είσαι συνοπτικός

mmg said...

:)
moi aussi :) pou to postares ev.
epi tis ousias:oi 2 aftes katigories yparxoun olouthe pantaxouthe.filathloi/odigoi tram/politikoi/pwlites tsatsaras/eurovision fans kok
(i eklair an protimate)
gia mena,aftos o stoxasmos-se koinwniko epipedo-mallon enisxyei ti ghettopoiisi twn gay(gheyttopoiisi-tsipxoumor).
se proswpiko epipedo(u)xarika giati anagnwrisa tin ypervasi sou.afto einai deigma wrimansis my sweetXgayphobic friend:))))
se antistoixia:oloi kanoume to idio poly syxna.px sixainomai tous tarifes-nai?to thema einai na kratame ligo anoixto myalo,wste na min aporripsoume ena endexomenws Xraitiko atomo logw idiotitas-idiaiterotitas klp.afto einai mia arxi
smouats ev:)))
& 2 all of u

Eu-aggelos said...

αν ο στοχασμος ο δικος μου ενισχύει την γκετοποίηση των gay τότε ο δικός σου κανει το ίδιο για τους ταριφες ετσι δεν είναι;το ίδιο θα μπορουσε να πει καποιος πχ για τους πολιτικους κοκ.Εξάλλου μόνη σου λες οτι δεν παίζει ρόλο η ιδιότητα αλλά το άτομο.Αν αύριο πω πως μου τη δίνουν οι υπάλληλοι της εφορίας που είναι αγενεις (οχι όλοι) τότε θα είναι κι αυτό γκετοποίηση;Δε νομίζω.
Επίσης ο χαρακτηρισμός xgayphobic είναι λίγο "too much" και δεν εννοούσα αυτό αλλα δε πειράζει καταλαβα τι εννοεις.
γενικως όπως καταλαβες διαφωνω με όλο το σχόλιο :P

numb said...

Θέμα που κάνει τζηζ!!! Θέμα που και οι διανοητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και οι ανθρωπολόγοι δυσκολεύονται να αναλύσουν, αφού εν πολλοίς μιλάμε για μια ατέλειωτη περιπτωσιολογία. Θέμα για το οποίο δεν ξέρω τι να πω. Μια καλησπέρα θέλω απλά να πω...

Eu-aggelos said...

χε χε numb ωραίο ποιηματάκι έγραψες

ZissisPap said...

Καλημέρα Eu-aggele!
Καταλαβαίνω(?) τι εννοείς αλλά διαφωνώ με τον τρόπο που το λες. Όπως και διαφωνώ με τα περισσότερα σχόλια που περιορίζονται στον ορισμό και προσδιορισμό της όποιας διαφορετικότητας/γκετοποίησης (sic) των ανθρώπων γενικότερα.
Εν συντομία όμως για μένα υπάρχουν ΜΟΝΟ δύο κατηγορίες.
Οι άνθρωποι και οι μη άνθρωποι.
Σαφώς και σε αυτή την κατηγοριοποίηση υπάρχουν πάντα διαφωνίες αλλά ας ξεκινήσουμε από την απλή φύση του ανθρώπου και μετά προχωράμε στα πιο δύσκολα! Τα υπόλοιπα λέγονται μόνο σε πάνελ με μπίρες μπροστά και φυσικά πριν τα σκληρά ποτά :-)

Eu-aggelos said...

μακαρι να ηταν μόνο οι 2 κατηγοριες που ανεφερες.
βέβαια εχεις δικιο οτι ολα αυτά πρεπει να ειπωθουν σε αλλο κονσεπτ οποτε ανανεωνω για τοτε το ραντεβου :P

zero said...

Πολυ ομορφο το μπλογκ σου.

Αν τα γραμματα στο ποστ δεν τα εχεις italic ...
...δεν θα γινεται αυτο το ενοχλητικο φαινομενο.

ΥΓ: γεια σου eu-aggele!

ζερο.

Eu-aggelos said...

γεια σου ρε ζερο!σ ευχαρισρω.
για πες το παλι αυτό πιο απλα γιατι δε το επιασα.φαινομενο λες που με explorer εχει ενα κενο στην αρχη του μπλογκ;πως αλλάζουν τα γράμματα;

zero said...

Μα καλα ρε φιλε Eu-aggele ...
δεν ξερεις πως αλλαζουν τα γραμματα στο ποστ?
Θα με τρελανεις τωρα?

Αν δεν το βρεις πες μου...

Αυτο συμβαινει γιατι το ποστ σου με italic ειναι πιο μεγαλο σε μηκος απο αυτο που επιτρεπει το template σου.

Ευκολη ειναι η λυση.

ζερο.

roidis said...

όλοι ανήκουμε στο ίδιο ζωϊκό βασίλειο. αυτό το βασίλειο ευτυχώς είναι γεμάτο χρώματα, φρούτα, άνθη, αγκάθια κλπ., και πολλούς πολύπλοκους μηχανισμούς λειτουργίας. 'Εφτιαξε κανόνες, κοινωνίες, σύνορα, σημαίες και πολλά καθρεπτάκια για να μπορούμε να τα ανταλλάσουμε για ενίσχυση των εξαρτήσεών μας.

αυτά.
και μ'αρέσει το τριφύλλι που κάνει και για τ' άλογα.

Eu-aggelos said...

Ροΐδη αυτά τα καθρεπτάκια μας την έχουν κάνει τη ζημιά φοβάμαι...
sourfou έθεσες τόσα θέματα σε ένα σχόλιο που δεν ξέρω τι να πώ.Για το τελευταίο που είπες σίγουρα υπάρχει και αντίλογος και επιχειρήματα που υποστηριζουν την αντίθετη άποψη.Το μόνο σίγουρο είναι οτι η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη να δέχτει κάτι τέτοιο.

Anonymous said...

αστα αυτα βαγγελη σου ρθε απο κει που δεν το περιμενες γιαυτο το γραψες το ποστ
οταν φωναζανε το μιτσακο "πουσταρα-αδερφαρα" νομιζες οτι ηταν λογω της φωτο αλλα εκανες λαθος.
Γιατι νομισες οτι εγινε ολο το σουσουρο με τον ρεζ_νορ, ποιος διαμαρτυρηθηκε πρωτος;
οταν το αποκαλυψε στα ισα τελικα -γιατι δεν πηγαινε αλλο τον ειχαν καταλαβει ολοι- σου ηρθε νταμπλας
και ειπες χοντρικα να τα βαλεις καπως τα πραγματα σε σειρα μεσα σου γιατι βρεθηκες στην ιδια μαζωξη με εναν γκει
ποιος; εσυ, ενας αντρας της δεξιας και της συντηρησης, του πατροπαραδοτου και των ενοπλων δυναμεων
κατι επρεπε να πεις, να το δουλεψεις λιγο μεσα σου, να μη το αφησεις εκκρεμοτητα και καλα εκανες.
βεβαια δε λυθηκε, αλλα καλα το δεχτηκε και ο μιτσαρας και οι αλλοι αν και καπως μουδιασμενα μερικοι
και εδω που τα λεμε γι αυτο εβαλες και τον superman για να δειξεις οτι εισαι αντρακλας 100% ξεκαθαρα πραγματα
τωρα αυτο για "καρακραγμενες" και "κρυφες" αστο στην ουσια παει απατο και το ξερεις, δεν ειναι επιχειρημα
ακομα και αν στην πραξη ολους μας εκνευριζουν λιγο-πολυ οι επιδειξιομανεις που δεν καθονται στα αυγα τους
ενω απο την αλλη μας αρεσουν αυτοι που κρατανε επιπεδο, οτι και αν επιλεγουν στη ζωη τους και ειναι μετρημενοι
και επειδη πραγματι αλλο ομοφυλοφιλος και αλλο πουστης, ειναι 2 διαφορετικες σημασιες
ας ακουστει και αυτο -για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους- μεχρι να το κοψεις αμα δεν το ανεχεσαι
αυτο που εγινε στο bloghoodgr απο το μιχαλη και αυτο που εγινε στον γειτωνα απο το θαναση δεν ηταν πουστια;

Unknown said...
This comment has been removed by the author.